Domates kurutma rehberimize hoş geldiniz. Her gıdaya özgü bir kurutma tekniği, püf noktaları var aslında. Bunları sizlere tek tek ve özet olarak anlatmak istiyorum. Öncelikle domatesten başlamak istedim, bizim en çok kuruttuğumuz ve severek tükettiğimiz bir gıda olmasından mütevellit sanırım, içimden ilk geçen bu oldu.

Önce domateslerimizi yıkayıp tam ortasından ikiye kesiyoruz. Kesilen yerleri yukarı gelecek şekilde tepsiye diziyoruz ve üzerine kaya tuzu serpiştiriyoruz. Çok fazla olmasın ama azda dökerseniz kurutma süresi çok uzayacaktır. Poğaçaya susam döker gibi serpiştirmeniz kafi gelecektir. Bu işlem sonrası Güneş gören bir yere koyarsanız bir hafta gibi bir sürede (Doğal kurutma yapıyorsanız) kuruyacaktır. Günebakan bu işlemi bir günde tamamlıyor bunu da söylemeden geçmeyelim.

Benim memleketimde (Çanakkale) biz biber ve soğanda kurutup bunları iyice kıyıp domatesle harmanlıyor sabah kahvaltılarında tüketiyoruz. Diğer illerde nasıl? Siz kuru domatesi en çok nasıl seviyorsunuz?

tr_TRTurkish